Solari: IPL met echte Square Pulse Technologie

SOLARI™ is een IPL-systeem, dat zich onderscheidt van alle andere door zijn geavanceerde technologie die een nauwkeurige behandeling met minimale bijwerkingen garandeert.

HOOGWAARDIGE Square Pulse

De hoeveelheid licht die door een IPL wordt uitgestraald is evenredig met het patroon van de stroom door de flitslamp. Bij conventionele IPL’s heeft het stroompatroon de neiging een Gauss curve te vertonen, wat een ongelijkmatige bundelverdeling over de puls met een centrale “hot spot” oplevert.

Veilig

Lutronic’s Simmer Mode Technologie drijft de SOLARI flitslamp geleidelijk op om een zeer stabiele, vlakke en homogene spectrale output over de gehele puls te produceren. Met deze vierkante pulsen kan de clinicus een homogene afgifte van licht over het behandelde gebied krijgen zonder hot spots, waardoor ongewenste neveneffecten worden vermeden.

Ideale spectrale verdeling

Terwijl in de meeste andere conventionele IPL’s de spectrale verdeling minder efficiënt is in het doelweefsel vanwege de lagere hoeveelheid van de chromofoorspecifieke golflengte, is de spectrale verdeling van SOLARI veel efficiënter in het doelweefsel, aangezien SOLARI meer lichtenergie levert op die precieze golflengten die met de doelchromoforen worden geassocieerd.

Cut-off filters

De cut-off filters van de meeste andere IPL systemen geven een veel minder scherpe golflengteverdeling, met minder selectiviteit voor de doelchromofoor. In dit geval moet de gebruiker de fluence verhogen om het gewenste klinische effect in het golflengte-specifieke doelwit te bereiken. Deze aanpak zal waarschijnlijk bijwerkingen veroorzaken, omdat het ook de energie van de andere ongewenste golflengten zal verhogen tot voorbij het ideale cut-off punt.

De SOLARI is uitgerust met eenvoudig te verwisselen afsnijfilters met één enkel handstuk waardoor geen kostbare tijd verloren gaat met het verwisselen van handstukken. Er zijn zes verschillende afsnijfilters beschikbaar om een brede waaier aan indicaties efficiënt te behandelen en de behandelingsresultaten te optimaliseren.

S-Toning voor pijnvrije maar superieure prestaties

S-Toning met Sub-micro Pulsen minimaliseert thermische schade aan het omringende huidweefsel op basis van de hoogwaardige vierkante puls. Daarom levert S-toning niet alleen een pijnvrije behandeling op voor de patiënt, maar zorgt het er ook voor dat de behandelaar de resultaten van de behandeling krijgt die hij of zij verwacht. Bovendien zullen de echte vierkante puls en de milde behandeling, die typische SOLARI-kenmerken zijn, helpen om ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

Huidkoelingssysteem

SOLARI’s Skin Cooling System houdt de koeltemperatuur van het contactpunt op peil om een zo comfortabel en veilig mogelijke werking te garanderen. Dit Skin Cooling System kan de temperatuur van het doelweefsel minimaliseren voor een veiligere werking.

Snel

De SOLARI biedt tevens, in vergelijking met andere IPL-systemen op de markt, zeer snelle herhalingsfrequenties die een snellere behandelingstijd en een optimale efficiëntie van de praktijk mogelijk maken.