UTIMS A3 : High Intensity Focused Ultrasound

Indicaties: huidverstrakking en bodycontouring

HIFU is een zeer nauwkeurige medische procedure die met hoge intensiteit gerichte ultrasone energie toepast om plaatselijk te verhitten en afgestorven of beschadigd weefsel te vernietigen door middel van ablatie. Door de aanzienlijke energieafzetting bij de focus kan de temperatuur in het weefsel oplopen tot niveaus van 65° tot 85°C, waardoor het huidweefsel wordt vernietigd door stollingsnecrose. Hogere temperatuurniveaus worden meestal vermeden om het koken van vloeistoffen in het weefsel te voorkomen.

Het HIFU behandelingsmechanisme

HIFU voltrekt zich in het SMAS (Superficial Muscular Aponeurosis System), fascia, diepe dermis en onderhuids fibreus weefsel en genereert een verhoogde temperatuur . Wanneer de temperatuur meer dan 47’C (de drempel van eiwitdenaturatie) stijgt, wordt een stollingszone gegenereerd. De zone wordt opgevuld door het omringende weefsel/spierweefsel en op dat moment wordt de huidspier elastisch en wordt de rimpel strakgetrokken.

Transducer Heat Lesion Valuation System (THLVS)

HIFU-apparaten kunnen gevaarlijk zijn en moeilijk te controleren. Vooral het overmatige energiegebruik ervan en het onstabiele warmteletsel zouden neveneffecten kunnen veroorzaken zoals brandwonden. Daarom is de belangrijkste techniek van het HIFU systeem de meting & evaluatie van HIFU Energy. THLVS is het HIFU-systeem dat door KORUST is ontwikkeld in samenwerking met een universiteit in Zuid-Korea. THLVS is het apparaat dat de veiligheid van transducers kan evalueren en ontwikkeld werd door een wetenschappelijke HIFU onderzoeksgroep gedurende 10 jaar.

Centerless HIFU

  • Stabiele brandpunten (warmteletsel) en het maximaliseren van de behandelingsresultaten
  • Verminderde bijwerkingen, zoals pijn en brandwonden
  • Veiligere behandeling

Beperking van de schade in de diepe huid

De transducers van KORUST onderscheiden zich door hun stabiliteit en vorm in vergelijking met de concurrentie. Het warmteletsel heeft de vorm van een ei en is meer gefocust, waardoor UTIMS een veiliger en beter behandelingsresultaat kan leveren, ondanks de inzet van hoge energieniveaus.

De behandeling is eveneens beduidend minder pijnlijk dan andere systemen.

De transductoren hebben een diepte van 1,5 / 3 / 4,5 / 8 / 13 / en 18mm